Box to Remember или друг поглед над времето, прекарано през майчинството

Екипът ни се срещна с двете създателки на социалния проект Box to Remember, който работи в полза на хората с различни възможности за равни права на пазара на труда. Всички кутии на бранда, които са подходящи за подаръци за различни поводи и празници, се изработват от глухи или слабочуващи хора или хора с двигателни увреждания. Благодарение на подкрепата на МОГА и Jamba проектът е получил кандидатури от 18 мотивирани младежи само за един месец. Ето какво ни разказаха те за трансформацията на своята идея в социален проект:

Разкажете ни какво е Box to Remember

-Box to Remember е социален бизнес, който преплита в себе си една идея, една кауза и един нестандартен поглед върху майчинството. Той е създаден с мисията да възроди изкуството да подаряваш. Много години обмисляхме какъв би бил идеалният подарък, подаръкът, който ще се изживее и ще остави незабравим спомен. Нашият отговор е: идеалният подарък не е един предмет, а сбор от различни съставки, подправени с хумор, любов и въображение, съставки, които взаимно се допълват, за да създадат настроение, усмивка, ценен спомен за любимия човек. Една вдъхновяваща алтернатива на списъка с желани предмети.

Затова създадохме първите по рода си тематични кутии с авторско съдържание и нестандартни предмети, всеки от които със специално послание за конкретния повод. Стартирахме с кутии за Бебе, Сватба, Моминско и Ергенско парти и кутия Welcome to Bulgaria за чужденци, посетители България. Другата седмица излиза и специална кутия Коледата Нетрадиционна, която предлага авторски игри и нетрадиционни предмети, с които да направим Коледата различна и незабравима. След това ще разширяваме портфолиото с кутии за хобита, професии и всички празници, които заслужават един незабравим подарък.

Как решихте да направите точно такъв проект?

-Създадохме го по време на майчинство, в една градинка в Младост, докато се разхождахме с две колички, натоварени до горе с чанти, пазар и шалтета за пикник. Двете бебчета спяха сладко, а ние решихме, че по време на разходките можем да уплътним времето с разговори за идеи, каузи, семеен бизнес. Оттам продължихме всеки ден да се събираме и да работим над проекта. Организирахме срещи с партньори и доставчици на пикници в Борисовата градина, водехме конференти разговори с Полша и Германия, докато подреждаме разхвърляни играчки, изкарахме онлайн курсове по дигитален маркетинг, докато приспиваме бебетата в ергономични раници.

За 3 месеца от идеята успяхме да стартираме проекта с първите ни 5 тематични кутии и двама корпоративни клиенти. Това, което научихме е, че не сме сами. Партньори, доставчици, клиенти винаги влизаха в положението ни и се стремяха да ни съдействат, дори когато ги канехме на пикник среща в парка. Междувременно двете деца свикнаха да са сред хора, станаха по-социални, изучаваха с любопитство всяко ново място и откриваха нови неща всеки ден. Това беше нашият по-нестандартен поглед върху майчинството.

Майчинството наистина дава криле и ни показва, че можем да направим невъзможното, както за децата си, така и за нас самите

Колко хора работят в проекта?

-Проектът стартира преди един месец, а вече в проекта са включени 7 души, ние двете, четирима представители на глухата общност и едно момиче с церебрална парализа. Ние двете се грижим за дизайна и организацията на работа, набираме поръчки и след това организираме работилници с нашите помощници. Те създават кутията във вида, в който я познавате и се грижат за това тя да пристигне в своя нов дом, по-неустоима от всякога. Работим усилено, за да увеличаваме заетостта и да разрастваме екипа.

Всеки от екипа си има своя неповторима история. Никога досега не сме срещали по-мотивирани и положителни хора на едно място. Още на интервюто за започване на работа разбрахме, че тези 5 души не просто искат да работят в Box to Remember, те искат да бъдат част от изграждането на една компания със страхотни продукти, да бъдем един екип, да споделяме общи ценности и да работим заедно през върховете и спадовете, които ни очакват.

Какви послания искате да оставите чрез кутиите?

Искаме всеки наш клиент да се почувства специален и да усети лично отношение, да се усмихва при прочита на посланието, прикрепено към всеки един подарък в кутията. Ние целим комбинацията от предмети във всяка една кутия да създава положителни емоции на своя получател не само в деня, в който я получи, но и за много години напред. В същото време чрез Box to Remember искаме да покажем, че хората с различни възможности могат да създават невероятни неща, да работят на равни начала с всички нас и да се справят много по-добре от средностатистическия човек, който много често работи без желание и мотивация.

Друга история за работеща майка на пълни обороти

А на вашите деца?

На нашите деца искаме да кажем милиарди неща и искрено се надяваме да имаме много години заедно, за да го направим. Специално чрез Box to Remember искаме не просто да им кажем, но и да им покажем, че невъзможни неща няма, че трябва винаги да се опитваме да помагаме на другите и да правим хората поне малко по-щастливи с това, което можем или в нашия случай – с оригинални и зареждащи подаръци.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com