Българката е домакиня, a не кариеристка според мнозинството от анкетираните българи

81% от българите смятат, че най-важната роля на жената е да се грижи за дома и семейството, а на мъжа да печели пари. Това сочи ново проучване на „Евробарометър” за половото равенство в Европейския съюз.

България попада и в челните позиции по още два критерия – страната ни е на първо място по полови стереотипи.

И е в челната четворка на общества, които смятат, че е по-вероятно жените да взимат решения, базирани на емоциите си.

Голяма част от българите смятат и че в политиката, а и в работната среда у нас е постигнато полово равенство.

Около една четвърт (23%) от политиците у нас са жени. Процентът не е голям в сравнение с други развити държави, като Германия (30%),  Италия (35%) или Франция (40%). 

Точно това полово равенство кара жените домакини и майките да се чувстват зле. Ако не си преуспяла с кариера на 30, а вместо това си научила да правиш вкусен сос бешамел и перфектен крем карамел с тънка коричка, то ти не си качествен член на обществото. 

През 70-те години, когато стартира феминисткото списание Spare Rib, Роузи Бойкот бе категорична, че жените не трябва да губят времето си за готвене. Сега се чуди дали не е отишла твърде далеч …

Но седейки вкъщи, домакинята има нужда и от стимул, цел, която да преследва. Според проучвания почти всяка втора домакиня с наднормено тегло приема отслабването за своя мисия, докато е вкъщи.

Вижте как се справя една работеща майка с три деца

Тренировка или чай за отслабване – това е сутрешната й “закуска”. 

Независимо, че е домакиня и мястото й е в кухнята – жената иска да има стремежи. Дори някой път те да са да има тънка талия или да оправи детското легло и посрещне мъжа си. 

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com