злоядо дете

Упоритото и злоядо дете е истински бич за всеки родител. Мрънкането, хленченето, тръшкането и много храна по пода и дрехите са позната картинка за всеки родител на капризно дете.

С такова дете всяко хранене се
превръща в трудно изпитание и игра на нерви

В тази неравна борба всеки родител трябва да има свой нестандартен подход, за да пребори упорството на детето. С влагането на творчески подход в рецепти, които предлагате, ще провокирате интереса на малчугана, както и ще успеете да го накарате да опита здравословни и полезни блюда.

Твърдо сварени шарени яйца

Яйцата са богати на белтъчини

Провокирайте детето, като му предложите … шарени сварени яйца. Не чакайте Великден, а декорирайте яйцата, преди да ги поставите на трапезата. За целта използвайте безопасни бои, стикери, лепенки и други. Развихрете максимално фантазията си.

Цветна овесена каша

Плодовете са цветни и вкусни, разнообразете кашата с тях

Овесената каша е богата на фибри и е чудесно, здравословно предложение за закуска. За да я направите по-атрактивна за малчугана, към овесените ядки, можете да прибавите сушени или пресни плодове. Важно е да бъдете креативни при поднасянето ѝ.

За целта използвайте свежи плодове, за да оформите лице или любим герой от анимационен филм. Поставете очи от банан, нос от ягода, уста от боровинки.

Кисело мляко и плодове, поднесени като смути

Импровизирайте със смути с йогурт

Накарайте детето да обикне киселото мляко, като му предложите 3/4 чаена чаша обезмаслено кисело мляко, смесено с цели или пасирани плодове. Към тази рецепта спокойно можете да добавите и любимите бисквитки на малчугана. Задължително при поднасяне на киселото мляко използвайте творчески похват. Например поставете в причудлива чаша и декорирайте с чадърче или прясна черешка.

Такос

Вкарайте разнообразие в менюто

Това нетипично за нашите ширини ястие, може да се окаже истинско спасение за родителите на упорито и злоядо хлапе. Купете готови питки за такос и в тях поставете любимите храни на детето. Можете да сложите салам или кайма, свежи зеленчуци, маслини и всичко, което малчугана предпочита.

Пилешки хапки на фурна

Как да накараме детето да заобича вкуса на пилето? Купете прясно пилешко филе от магазина. Измийте месото и леко го начукайте.

Пилешкото филе може да бъде нарязано креативно

Овкусете с много малко сол. Внимателно изберете форма, в която да изрежете пилето, например такива за курабии или предварително подготвени шаблони. Тук е много важно е да използвате малка форма, тъй като децата предпочитат малки парчета месо.

Изрежете с нож, поставете върху хартия за печене и изпечете. Поднесете с гарнитура по избор.

Спаначена пица

Ммм, спаначена пица!

Добавете този безумно полезен зеленчук към менюто на детето, като го сервирате под формата на здравословна мини пица. От тестото за пица оформете мини пици и покрийте със спанак. Ако детето е достатъчно голямо, поръсете с настърган кашкавал. Сложете във фурна и изпечете.

Още от тема детско хранене

Плодове в интересни форми

Плодовете може да бъдат забодени на шишчета

Много често малчуганите се мръщят и отказват плодовете. Накарайте ги да обикнат този природен дар. За целта използвайте максимално въображението си. Предложете на детето плодови шишчета или фигурка на любим герой.

Използвайте интересни формички за изрязване. Не изключвайте детето от процеса на приготвяне на храната. Така освен готвенето, ще си осигурите и незабравимо забавление и много споделени моменти с детето ви.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com