майчинство

Майчинство – недооценена мисия, не работа

Автор: Хедър Марко

Няма болничен или отпуска от родителството. Особено от майчинство. Това показва проучване сред 2000 майки в Америка с деца до 12-годишна възраст. Те са разпитани по колко време на седмица се грижат за децата си.

Средно 98 часа на седмица трае майчинството на седмица или по 14 часа на ден

В сравнение с работата в службата, която трае средно 40 часа, ако сте на осемчасов работен ден, майчинството е все едно да работиш на две работи и половина. Според проучването на Welch’s те стават средно в 6:23 часа всяка сутрин, без почивен ден и са на крак непрестанно до 8:31 часа, докато направят закуска и спазят рутината на детето  преубуване, обличане, баня, тоалетна и още други.

Според проучването майките се радват много, ако имат дори час и седем минути свободни за тях на ден. Четири от десет майки споделят, че чувстват майчинството като неспиращи задачи, които се преповтарят всеки ден. Те споделят, че нещата, без които не могат да изкарат деня са – мокри кърпи, детски предавания или помощта от баба или детегледачка.

Но 72% от майките се стремят да хранят децата си здравословно и с домашно сготвени ястия. Това допринася към натоварването на дневния график и задълженията, особено като трябва да направите вечеря за цялото семейство. Допълнително утежняване отчитат домакините при пазаруването с дете.

Да натрием носа на работодателите!?

Никой не отчита, ако жената трябва да изчисти или гледа повече от едно дете. Това не се счита за допълнителни грижи, очевидно от околните, но със сигурност е.

Колкото и плашещо да звучи 14-часов работен ден, се замислите, че реално те са майки 24/7. И те имат нужда от подкрепа 25/8. 🙂

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com