Тези майки винаги ни вдъхновяват

Знаете, че България е една от малкото страни с дълго майчинство – цели 2 години. Навсякъде другаде в Европа, то е по-кратко. А дори на моменти, майките са длъжни да се откажат от този период с детето вкъщи, за да запазят работата си.

А ние просто ахнахме, защото ето какво направи премиерът на Нова Зеландия по време на делова среща:

Премиерът на Нова Зеландия Ясинда Ардърн взе на работата си малката си дъщеря Нийв

Да, тя взе тримесечното си дете на среща, не с кого да е, а с ООН. Тя буквално разби етикета “майка си само вкъщи, на работа си политик”, като изнесе реч пред 130 чуждестранни политици и целуна и прегърна бебето си след това.

Тя е най-младият премеир на страната – на 37 години и е най-големият привърженик на реформите за семейства. Само ден след като роди, тя показа във видео във Фейсбук едновременно и новородената си дъщеря и обяви големия пакет реформи, насочен към новозеландските семейства, чиято цел е да направи Нова Зеландия „най-добрата страна в света за отглеждане на деца“.

Майчинството й е било само шест седмици, въпреки това тя продължава да работи усилено и да се грижи за дъщеря си.

На срещата тя бе подкрепена от своя партньор и баща на детето -тв водещият Кларк Гейфорд. Той показа пропуска на дъщеричката си по време на срещата и написа в Туитър:

За работещите майки и още нещо

„Искаше ми се да и хвана изненаданите погледи на японската делегация, която влезе в заседателната зала, докато сменяхме пелените“.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com