с дете на море

С дете на море или за какво да внимаваме на плажа и какво да подготвим в чантите си. Ако бебчето ви е на 1 година, то тогава спокойно може да планирате вашата почивка на море.

Относно възрастта за посещение, родителите могат да заведат детето и преди то да е навършило година. Минимумът, обаче, е навършени 6 месеца, при положение, че родителите се съобразяват с времето за плаж – преди 10 сутринта и след 5 следобяд.

Имайте предвид фактора слънце – дори да не е слънчево, кожата не бебето е деликатна и има нужда от добра защита. Слънцето между 11 и 15 ч. е най-силно и нездравословно. 

Вземете – шапка, дрехи и слънцезащитно мазило 

Нанесете слънцезащитния крем още от вкъщи. Покрийте ръцете и краката изцяло. Относно слънцезащитните кремове, проверете дали върху етикета е обозначена двойната UVA и UVB защита. Относно факторът трябва да е най-малко 15.

На плажа вземете кърпи, чадър, памперси, мокри и сухи кърпички, играчки, храна и вода, продути за първа помощ (лепенки, лейкопласт).

Имайте предвид, че ако това е първото море на детето ви, то може да се уплаши и да се разплаче. Не всички харесват усета от пясъка или морето.

Банският костюм е препоръчителен, ако детето плува в морето или седи върху пясъка.

Вижте повече за слънцезащитните кремове тук

Морската вода може да е опасна за едно малко бебе. Затова дръжте здраво детето около плитките вълни на ивицата, а от престоя дълго време в морето, то може да настине. 

С дете на море е отговорна задача, затова трябва да обмислите добре престоя си и почивката. 

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com