слънцезащитен крем

Слънцезащитен крем и други продукти за деца

Слънцезащитен крем и други продукти за деца – какво трябва да знаем? Малките деца имат нужда от разходка и престой навън през лятото, но това невинаги е здравословно за тях, особено, ако не са защитени от слънчевите лъчи. Затова в сезона на най-жаркото слънце, е нужно да осигурите максимална защита на вашето дете.

Детската кожа е много по-уязвима от тази на възрастните, защо още не е укрепнала, много по-тънка е и ранима от влиянието на UV-лъчите.

UVB и UVA лъчите или общо ултравиолетово излъчване е в спектъра на слънчевата светлина. Лъчите са най-вредни около обяд до 15 ч. следобяд

Затова избягвайте да извеждате детето на слънце в часовете между 11 и 15 ч. Ако сте на плажа, то подгответе шапка и тениска на детето и вашия слънцезащитен продукт.

Доверявайте се само на проверени продукти с висока и много висока защита от слънцето. Те имат различен механизъм на действие в зависимост от веществата в тях – съдържат или минерални или химични филтри, или комбинация от двете. 

Степените на слънцезащита (SPF) са от 5 до 50. Дерматолозите препоръчват 15 като минимум фактор за добра защита за възрастни. А при деца, зависи от кожата и годините на детето.

  • Фактор 15 блокира 93% от лъчите UVB
  • Фактор 30 блокира 97% от лъчите UVB
  • Фактор 50 блокира 98% от лъчите UVB

Вижте повече за това как да закалите детето и то да боледува по-малко

Препоръчваме ви преди да изберете продукт за слънцезащита на вашето дете, да се посъветвате с личния ви лекар или дерматолог, защото много деца имат алергии или чувствителна кожа и много продукти могат да навредят на детето.

Има няколко вида популярни слънцезащитни препарати – крем, лосион, спрей и специален крем за лице.

При избор на продукт за защита се съобразете с няколко неща, въпреки че детската козметика е много контрулирана, не трябва да има ароматизатори, оцветители и консерванти. Затова и продуктът трябва да е специално за деца, защото е съобразен и тестван за детската чувствителна кожа.

Нанесете продукта още няколко минути преди да излезете, за да може вече кожата да е изградила свой филтър и да се предпази от вредните ултравиолетови лъчи.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com