В зависимост от начина, по който се подготвяте, пътуването с деца може да ви се струва или огромно предизвикателство или забавно приключение. Преди да тръгнете на път, не забравяйте да прочетете нашите съвети, за да се подготвите за забавно семейно пътуване с деца.

Планирайте места за спиране

Преди да тръгнете от дома, не забравяйте да следите пътуването във вашата навигация, за да получите реалистична картина за това колко време ще отнеме пътуването ви. Това също ще ви позволи да планирате спирки за почивка и тоалетна. Това ще ви спести много мрънкане от страна на по-големите деца или другите пасажери в колата, че им се пишка или са се схванали. Така ще сте готови с всяка една спирка по пътя.

Пренебрегваният въпрос за безопасността на детето, който родителите трябва да имат предвид

Използвайте храна за разсейване

Занимавайте ръцете и устата на децата, когато пътуват с храна. Опаковайте здравословни храни или вземете нещо любимо на детето – солети, снаксове и други и ги давайте на час по лъжичка. Така детето ще е заето поне няколко минути с едно похапване.

Играйте заедно с детето, но и пригответе играчки

Гледайте на времето в колата на като на възможност да прекарате известно време заедно, играейки игри за пътуване.

Например играта – нещотърсачи на път

Това е вариант на популярната игра Scavenger Hunt. Преди да тръгнете, измислете списък с неща, съобразен с възрастта на децата, които те да търсят и да посочат, щом ги видят. Примери са: мост, река, завод, автобус и други неща, които можете да видите по пътя. За малки деца може да нарисувате скица на нещото до самото име. Когато децата забележат тези неща, трябва да ги зачеркнат от списъка.

Стигнахме ли?

Тази игра занимава малките, докато ги учи на важни уроци по география, навигация и други полезни умения. Преди да тръгнете, покажете на детето карта, на която посочвате началната и крайната топка на вашето пътуване. Докато се движите, детето проследява напредъка ви на картата. От време на време му казвайте да посочи къде сте спрямо картата. Ако искате, дайте на детето лепенки или маркери, за да отбелязва на картата специални места. Кажете му да направи списък с места, които са му направили впечатление по пътя. Така ще ви остане и чудесен спомен от това пътуване.

Разбира се, опаковайте няколко играчки за самостоятелна игра – книги, сензорни игри и други.

Подгответе аудиокниги за забавление

Предлагаме да вземете със себе си аудиокниги, за да забавлявате всички по пътя. Слушането на история заедно може да превърне скучния участък от магистрала в приключение в една въображаема земя.

Невидимата и неспираща домакинска работа, която майките вършат повечето пъти без признание

Заредете смартфона и таблета

Ако детето е на възраст, в който му давате да играе с електроника, то бъдете сигурни, че сте я заредили на 100%, ако не вземете с вас зарядни за колата.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com