следродилна депресия

Следродилна депресия е състояние, което е познато на много жени в света. 1 от 9 майки получава тази диагноза след раждане. Въпреки, че то трябва да е най-щастливият момент за една двойка, то може да бъде помръчено от депресията.

Темата вече не е табу, след като стана ясно, че Американската агенция по храните и лекарствата одобри лекарство, специално предназначено за лечение на следродилна депресия, което според експертите предлага е надежда на жените и лекарите. Zulresso премнало през клинични проучвания и е доказало, че може дасе очаква положителен ефект от препарата за часове след приемането му.

Следродилната депресия може да бъде опасна за живота

Следродилната депресия не трябва да се подценява. В една тежка форма тя може да бъде опасна за живота. Жените могат да се самодепресират, да мислят за самоубийство или как да навредят на детето си. Колкото и страшно да ви звуч това – да, релано и възможно е, за съжаление.

Следродовата депресия също може да попречи на връзката между майката и бебето

Лекарството се изписва само под стриктен лекарски контрол в лицензирани болници в САЩ, за да се следи състоянието на родилката. Има и странични ефекти – главоболие, замаяност или прекомерна сънливост, но също така и внезапна загуба на съзнание.

Лечението се прилага чрез венозна система в продължение на 60 часа. А цената му е прекалено висока – около 20 000 до 35 000 долара за лечение

Първоначалната цена за Zulresso в Съединените щати ще бъде $ 7,450 на флакон, което води до прогнозен среден курс на лечение от $ 34,000 на пациент преди отстъпки

Действителният брой флакони, използвани преди отстъпките, може да варира при различните пациенти. Лекарството ще бъде на разположение през юни, казва д-р Джеф Джонас, главен изпълнителен директор на компанията, базирана в Масачузетс, която разработва лекарството.

Лекарството ще бъде достъпно само чрез ограничена програма, наречена програма, която изисква лекарството да бъде администрирано от доставчик на здравни грижи в сертифицирано здравно заведение.

За какви симптоми да следите?

  • подтиснато настроение
  • остра умора
  • липса на концентрация
  • желание за нараняване на детето и на себе си
  • често плачене без причина
  • нежелание за комуникация
  • липса на апетит
  • притеснителност

Вижте как все пак да прекарате позитивно време с детето

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com