Бебешка козметика. Как да я изберем?

Кожата на бебето е много нежна и чувствителна, заради това и грижите за нея трябва да са доста по-специфични, от грижите за нашата кожа. Защо е така? Защото кожата на новороденото бебе се нуждае от време, за да се приспособи към новата среда около него.

Пет важни стъпки при избор на крем за детето ни

Още от първите месеци е изправена пред много предизвикателства – обриви от пелени, химически сапуни и шампоани, студ, слънце..

Детската козметика трябва да е естествена и без никакви химически добавки, които могат да причинят раздразнение на кожата или обриви.

Но как да подберете нужната козметика за вашето бебе?

Избирайте козметика с натурални съставки

Козметика с натурални съставки

Избирайте козметика с натурални съставки, които освен ще предпазват кожата от раздразнения, я обогатяват с нужните витамини. От друга страна дозата химикали, които кожата им абсорбира, е по-голяма, тъй като е пропусклива, а това може да е голям проблем.При избора на такава козметика, вие автоматично ще елиминирате всякакво наличие на силикони, консерванти или парафини в продуктите. Гаранция за това са и стотиците тестове, през които марките детска козметика минават.

Време е за баня или как се къпе бебе?

Избягвайте парабени, ароматизирани продукти, оцветители и алкохол

Не забравяйте да избягвате ароматизираните мокри кърпи, сапуни, шампоани тъй като могат да съдържат съставки, които да имат алергени. Търсете продукти и без алкохол, описани на етикета като етанол или етиколов алкохол, тъй като това е съставка, която изсушава допълните кожата, а бебешката кожа има нужда от точно обратното – хидратиране.

По-добре няколко продукта отделно, вместо комбинирани

Избягвайте комбинираните продукти

Само олио, само пудра, само крем, само шампоан – това е най-добрият вариант за кожата на вашето дете. Защо ли? В комбинираните продукти, например универсален сапун за тяло и коса, универсален крем-олио, има много съставки побрани в един продукт, докато при отделните козметични серии има допълнителни витамини и съставки, които обогатяват и хидратират кожата. Колкото повече – толкова по-добре за кожата.

Съвети против подсичане

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com