Бебешки масаж

Бебешки масаж за малчугана ви, който ще подобри мускулния тонус на детето. Може да видите и как да закалите организма на детето.

За да започнете по-сериозни и системни масажирания на деца със здравословни проблеми, се консултирайте предварително с вашия личен лекар.

Масажирането на бебето може да започне веднага след като новороденото възстанови теглото от раждането си. Масажът и гимнастиката подготвят детето за пълзене и прохождане и укрепват мускулатурата и тонуса на организма. Обтриват се врата, ръцете, цялото тяло, краката и стъпалата.

Условия за добър масаж

  • Освободете ръцете си от бижута и задължително скъсете ноктите си
  • Проветрете помещението, а след това го затоплете
  • Изчистете твърд плот с температура между 23 и 25 градуса
  • Пригответе масажно мляко или бебешко олио

Подходящото време за масаж на детето е след баня или след дрямка, за да се чувства то отпочинало и комфортно

Започнете от стъпалата на бебетo със съвсем леки движения от петата към пръстите на бебето. Продължете с гладки движения от глезена нагоре по краката. Масажирайте по-активно с палците. Избягвайте областта на гениталиите.

Продължете нагоре по тялото като започнете от рамената. Масажирайте с кръгови движения, които слизат към ръцете. Избягвайте да слагате олио по ръцете на детето, ако то има навика да ги лапа или да си смуче палеца. Ако бебето не се е нахранило и коремчето му е меко, може да масажирате корема с кръгови движения по часовниковата стрелка. Не масажирайте областта на пъпа.

Преминете към лицето на бебето. Използвайте пръстите си за масажиране на челото, започнете от средата към краищата. Завършете масажа като го обърнете по корем и масажирайте гръбначния стълб с леки и плавни движения на цялата ръка.

Ако детето е неспокойно по време на масажа, не го притискайте. Масажът може да продължи до 30 минути и да се практикува всеки ден. Масажът и гимнстиката ще подобрят кръвообръщението и мускулатурата на тялото на детето. А ежедневното му прилагане ще засили физическото развитие.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com