децата, брат и сестра, семейство, дар

Децата имат нужда от другарче

Децата обичат игрите, имат нужда от контакти и любов. А какво по-хубаво от това да споделят всички емоции с най-милото си братче или сестриче?

Децата, които растат сами в семейството имат по-голяма склонност да бъдат егоисти, да са лидери и да налагат своето мнение. А и много често могат да развият комплекс за липса на внимание и да го търсят интензивно от родителите си. Когато децата са две, те по-лесно се учат да търсят това внимание един от друг. Споделят заедно игри, радости, и въпреки че се случва да има силна конкуренция или ревност при тях, братята и сестрите развиват невероятна толерантност и обич един към друг. Може много по-лесно да ги обучите на отговорности, например да отглеждат домашни любимци заедно и да си делят грижите.

Защо трябва да дарите детето с братче или сестриче

Децата ще станат много по-самостоятелни, когато решават проблемите си помежду си. Ако вие оставите и двамата да се карат и боричкат, след това те ще се научат и да се извиняват, да се сдобряват и уважават. Това ще им помогне в бъдеще да разчитат един на друг и да се подкрепят.

Братчетата и сестричките много по-лесно ще учат нови неща, тъй като ако имат разлика винаги едното ще научи другото на новости. При положение, че те се развиват и растат заедно, ще понасят предизвикателствата много по-лесно.

Малчуганите ще имат още една опора в живота си, която ще ги крепи години наред. Но възпитанието на любов към братчето или сестричето зависи от родителите.

Внимавайте с ревността между децата

Когато са малки децата възприемат някои фактори като заплаха за тях. Например много често се случва по-големият малчуган да развие ревност към по-малкия в семейството. Тук родителите имат важната задача да уравновесят емоциите и да дават всичко по равно на децата. Не ги делете, не обръщайте внимание повече на малкото или на голямото дете. Учете баткото или каката да се грижи за по-малкия, за да знае, че има отговорности вкъщи. По този начин ще изградите невероятна връзка между децата, която остава за цял живот.

Вижте как възпитате добро поведение при детето

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com