Всяко лято при баба и дядо на село. Да, не само на нас ни е било хубаво от този факт, като внуци, но и на тях, дори и повече от на нас, гарантирам.

С годините, за съжаление, те остаряват и все по-отчетно виждаме как животът не дава опция за “пауза”, чрез която да се насладим на момента.

Как Унгария се бори с ниската раждаемост

Но знаете ли, че бабите и дядовците могат да удължат живота си чрез по-чести срещи със своите внуци? Редовното гледане на внуци е здравословно и удължава живота, показва проучване.

Проучването”Base”, направено в Германия, е имало за цел да определи връзката между продължителността на живота на бабите и дядовците и отглеждането на децата. Това е единственото проучване, продължило цели 20 години.

От 516 участници, 80 баби и дядовци, които са участвали в дейности по грижи, са се грижили поне четири пъти в седмицата за внуците си. Бабите и дядовците, които не са полагали грижи за деца, са общо 232 души. Участниците, които въобще не са били баби и дядовци, са 204.

Резултатите показват, че бабите и дядовците, които се грижат за внуците си поне четири пъти през седмицата, имат с 37% по-нисък риск от смъртност в сравнение с бабите и дядовците, които не отделят време за отглеждане на своите внуци

Колко позитивна новина, нали!?

Във Великобритания бабите и дядовците пропускат по 250 паунда всяко лято заради това, че трябва да гледат внуците си. Всеки родител е изправен пред избора дали да ги ангажира тях или да пусне детето си на платени занимални, които всички знаем, че са скъпи.

Когато говорим за лятото, трябва да припомним и игрите навън

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com